A kedvenc fogorvosom szokása, hogy miközben könyékig a szádban van, recepteket mesél. Nem tudom miért teszi, hogy csökkentse a stresszt talán, de néha mond nagyon jókat. A kagylóreceptje pedig egyszerűen fantasztikus. (Amúgy a begyulladt bölcsességfogra a pálinkás vatta kiváló).
Hozzávalók:
- 2 kg fekete kagyló (félreértés ne essék, két emberre)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 üveg száraz fehérbor (Frittman pl szuper a kagylóval)
- 1 csokor snidling
- só, bors, vaj
- kis körömkefe :)
- bagett
Kidobáljuk a kinyílt kagylókat, majd lesikáljuk az algát a többiről. Egy nagyobb fazékba kevés vajon az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk egy csipet sóval. Mehet rá a megmosott kagyló, és 2 deci bor. Befedjük, és magas fokon 5 percig pároljuk.
Közben a bagettünket felszeleteljük, megpirítjuk, és megkenjük apróra vágott snidlinggel, kevés sóval borssal elkevert vajjal. (Ismétlem, VAJ nem margarin, Solya kedvéért. Végképp nem olaj). Kipakoljuk a kagylót, és jó étvágyat. Természetesen a maradék bort meg kell inni hozzá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése