2011. szeptember 27., kedd

Kagyló fehérborban a la fogorvos Feri bácsi

A kedvenc fogorvosom szokása, hogy miközben könyékig a szádban van, recepteket mesél. Nem tudom miért teszi, hogy csökkentse a stresszt talán, de néha mond nagyon jókat. A kagylóreceptje pedig egyszerűen fantasztikus. (Amúgy a begyulladt bölcsességfogra a pálinkás vatta kiváló).


Hozzávalók:
  • 2 kg fekete kagyló (félreértés ne essék, két emberre)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg száraz fehérbor (Frittman pl szuper a kagylóval)
  • 1 csokor snidling
  • só, bors, vaj
  • kis körömkefe :)
  • bagett
Elkészítés:
Kidobáljuk a kinyílt kagylókat, majd lesikáljuk az algát a többiről. Egy nagyobb fazékba kevés vajon az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk egy csipet sóval. Mehet rá a megmosott kagyló, és 2 deci bor. Befedjük, és magas fokon 5 percig pároljuk.

Közben a bagettünket felszeleteljük, megpirítjuk, és megkenjük apróra vágott snidlinggel, kevés sóval borssal elkevert vajjal. (Ismétlem, VAJ nem margarin, Solya kedvéért. Végképp nem olaj). Kipakoljuk a kagylót, és jó étvágyat. Természetesen a maradék bort meg kell inni hozzá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése