2012. január 21., szombat

Zöldfűszeres omlett marokkói salátával

Ez a recept a másnaposság szülöttje volt, és most átvariáltam az Orsitól karácsonyra kapott Anna Pavlowitch szakácskönyv segítségével még jobbra. Igazából  lehet hogy most csak felhúzok egy nagyon fekete napszemüveget hogy ne süljön ki a retinám,  és lemászok a kávézómig, mert egyre jobbak a kaják, én meg lusta vagyok... nagyon. Hogy lesz ebből esti home run verseny... De Ti próbáljátok ki, de hozzátenném hogy ez egyszemélyes lányos adag, ha a párotokat is akarjátok etetni vele, nyugodtan szorozzatok meg mindent 3-al.


Hozzávalók az omletthez:
  • 2 tojás
  • 2ek tej
  • só, bors
  • vaj
  • petrezselyem, friss
  • metélőhagyma, friss
Hozzávalók a marokkói salátához:
  • 1 doboz csicseriborsó (dm-ben is lehet kapni)
  • 1 kis répa
  • 1 kis csokor koriander
  • 1 kk köménymag
  • 1kk barna cukor
  • 5ek olívaolaj
Először a salátát csináljuk meg, hogy az omlett friss legyen. Reszeljük le a répát, vágjuk fel a koriandert, és szépen mindent összekutytulunk ami fent fel van sorolva. Az omletthez a tojásokat egy tálba ütjük, tejjel, és a sóval és borssal felverjük. A serpenyőnk alján elsimítunk egy kevés vajat. (Sokkal finomabb mint a napraforgó olajjal sült dolgok. Javaslom mindenkinek hogy kóstolja meg magában a vajat, az olívaolajat, és összehasonlításul a  napraforgóolajat és a margarint. Megértitek.) Ha a vaj már nem sistereg, ráöntjük a keveréket, de nem vakarjuk fel, hanem szépen óvatosan keverjük egy picit, hagyjuk az alját megszilárdulni, a teteje még legyen félkész. Rászórjuk a felaprított fűszereinket. Elbillentjük a serpenyőt, hogy lecsússzon róla félig, és visszahajtjuk. A tetejét megszórjuk vajjal, és jóétvágyat! Remekül helyreteszi az ember kóválygó fejét.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése