Ez a recept a másnaposság szülöttje volt, és most átvariáltam az Orsitól karácsonyra kapott Anna Pavlowitch szakácskönyv segítségével még jobbra. Igazából lehet hogy most csak felhúzok egy nagyon fekete napszemüveget hogy ne süljön ki a retinám, és lemászok a kávézómig, mert egyre jobbak a kaják, én meg lusta vagyok... nagyon. Hogy lesz ebből esti home run verseny... De Ti próbáljátok ki, de hozzátenném hogy ez egyszemélyes lányos adag, ha a párotokat is akarjátok etetni vele, nyugodtan szorozzatok meg mindent 3-al.
Hozzávalók az omletthez:
- 2 tojás
- 2ek tej
- só, bors
- vaj
- petrezselyem, friss
- metélőhagyma, friss
- 1 doboz csicseriborsó (dm-ben is lehet kapni)
- 1 kis répa
- 1 kis csokor koriander
- 1 kk köménymag
- 1kk barna cukor
- 5ek olívaolaj
Először a salátát csináljuk meg, hogy az omlett friss legyen. Reszeljük le a répát, vágjuk fel a koriandert, és szépen mindent összekutytulunk ami fent fel van sorolva. Az omletthez a tojásokat egy tálba ütjük, tejjel, és a sóval és borssal felverjük. A serpenyőnk alján elsimítunk egy kevés vajat. (Sokkal finomabb mint a napraforgó olajjal sült dolgok. Javaslom mindenkinek hogy kóstolja meg magában a vajat, az olívaolajat, és összehasonlításul a napraforgóolajat és a margarint. Megértitek.) Ha a vaj már nem sistereg, ráöntjük a keveréket, de nem vakarjuk fel, hanem szépen óvatosan keverjük egy picit, hagyjuk az alját megszilárdulni, a teteje még legyen félkész. Rászórjuk a felaprított fűszereinket. Elbillentjük a serpenyőt, hogy lecsússzon róla félig, és visszahajtjuk. A tetejét megszórjuk vajjal, és jóétvágyat! Remekül helyreteszi az ember kóválygó fejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése