A gép felett ülve, teendőimmel kínlódva ütött be a gondolat, hogy de nagyon szeretném ha most valaki jönne, hozna nekem miniparadicsomot mozzarellával és simogatná a hátam amíg befejezem a melót. Ezen felbuzdulva (kis szünetként) fel is rakom ennek a lusta salátának a klasszikus receptjét, mert rendes fűszerezéssel kategóriákkal jobb mint amit középerős éttermek és pizzériák prezentálni szoktak.
Hozzávalók:
- nyáron magyar, illatos paradicsom, télen koktélparadicsom
- mozzarella értelemszerűen
- madársaláta
- olívaolaj
- oregano, bazsalikom (zöldség formátumból), só, citromlé
- kevés színes tört bors
A fűszereknél a bazsalikom legyen a domináns, óvatosan az oregánóval, mert elnyomja. (A borsra ez ugyanez igaz.) Érdemes jobb minőségű olívaolajjal prezentálni a salátát, sokat dob rajta. Ha szépen mindent elrendeztünk, önstünk az ujjunk hegyére kevés citromlevet és fröcsköljük rá a tetejére. Rómától délre retket is raknak bele. Ez előétel, de pármai sonkával lányos vacsorának is elmegy.
A Vapianót szeretném itt még megemlíteni, mint felvésendő olasz kajás úticélt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése