- 1 fej karfiol
- 1 leveskocka
- 15-20 dkg kolbász
- 4 nyers tojás
- kb. 5 dkg margarin
- 3-4 dl tej
- 2 ek liszt
- 5 dkg reszelt sajt
- só, frissen őrölt bors, szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
A karfiolt rózsáira szedjük, majd a leveskockás forró vízben félig megfőzzük. Ezután hideg vízzel leöblítjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben közepesen sűrű besamet-t készítünk: megolvasztjuk a margarint egy serpenyőben, ha forró belekeverjük a lisztet. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük tejjel, és jól összeforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Ezt is hagyjuk kihűlni.
Ha ez megtörtént, akkor a tojások sárgáját belekeverjük a kihűlt besamelbe, majd az apróra vágott kolbászkát és 1 gerezd fokhagymát is is (hogy legyen íze :)). A végén lazán beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is (amibe teszünk kis sót, hogy keményebb legyen).
Kivajazott tűzálló tálban elhelyezzük szépen a karfiolokat, majd ráöntjük a sűrű, krémes isteni mártást.
30 percig sütjük, majd kivesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és visszadugjuk még addig a sütőbe, míg a sajt megpirul (kb 8-10 perc). Kicsit hagyjuk kihűlni, majd megesszük :)
Egyszerű, egészséges, gyors és finom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése