2012. január 4., szerda

Az öntetek öntetje- dijoni mustáros

Történt is hogy mocskosul éhesen estem haza az egész napos rohangászásból, és előpakoltam mindent ami karnyújtásnyira volt a konyhában. Így alakult hogy véletlenül felfedeztem a világ legfinomabb öntetjét. Még nem ettem jobbat, de ha megtörténik feltétlenül elkérem a receptet. Egyébként az öntetet a Vera-féle világbajnok salátára (eszterházy sonka, lollo saláta, koktélparadicsom, mozzarella, főtt tojás) öntöttem, és finomabb így. Ágikám: várjuk a hagymalekvárt.




Hozzávalók:

  • 2ek dijoni mustár
  • 4ek olívaolaj
  • 2ek fehérborecet
  • 1ek méz
  • só, színesbors, egy kis citromlé
Kutyuld össze! Voilá, bon apetit.

Én fekete Hungária peszgőt iszok az egészhez, ami szülinapomról maradt, és nem rossz ;) Mondjuk azzal még a McDonald's-os kaja is jó lehet,


1 megjegyzés:

  1. Már régóta alkalmazom ennek egy kombinációját, és imádom én is :)

    VálaszTörlés