Sajnos a kórházban kellett szembesülnöm azzal a problémával, hogy nem vagyok egy uzsonna csomagolós típus. Ezen gyorsan változtatnom kellett, mert az ott fellelhető kaják elég siralmasak és a tetejébe még drágák is voltak. Elmorzsoltam egy könnycseppet az IQ-s csoportos dumálós-salátapultos ebédekre gondolva, és elkezdtem magammal hordani az ebédet. Ennek egyik legklasszabb hozománya a hummuszos pita volt.
Hozzávalók:
- egy csicseriborsó konzerv (dm- vagy nagyobb boltban van)
- 7 ek olívaolaj
- 2 kanál tahini (szezámkrém- szintén beszerezhető, de kihagyhatod vagy rakhatsz bele szezámolajat, kis őrölt szezámmagot)
- 2 fokhagyma
- fél avokádó
- egy nagyobbacska napon szárított paradicsom
- római kömény
- fűszerkeverék: vegeta, fokhagymás, zöldfűszeres, nagy a választé
Az olajat a hagymával és a tahinivel összemixeled, ráborítod az összes többit a mixerben, és ha nem tetszik az állaga vízzel higitod. Már kész is, kemény munka volt :) Óvatosan fűszerezésnél a sóval, kóstolj! Tortillába vagy pitába is kiváló, én mégis inkább a pitát javaslom, az jobban elbír a krémmel. Megszoktam tömni kaliforniai paprikával, salátával, lilahagymával, avokádóval, paradicsommal a krémmel kikent pitát, remekül megy hozzá ízben, de kísérletezz kedvedre.
Szuper mártogatós előételnek, ki lehet rakni nagy tálcára mindenféle tunkolós zöldségekkel, kenyérkékkel, hirtelen beállított éhező vendégeknek kiváló fél perces kaja, és még hanyatt is esnek hogy miket tudsz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése