2011. április 11., hétfő

Olasz tofus fasírt az egészség jegyében

Mióta visszajöttünk a nagy síelésekből próbálom magam egészségprogramra fogni, tekintve a hihetetlen mennyiségű alkoholt amit elfogyasztottunk, illetve a rendszertelen össze-vissza étkezéseket.(Nem, nem vagyok vega. Szeretem a steaket és a tatár beafsteaket is :). Mindazonáltal a tofut nem csak hogy egészségesnek, de finomnak is tartom, ha jól van elkészítve.) 



 A fasírthoz:
  • 1 bögre barnarizs jó alaposan megfőzve
  • fél bögre zsemlemorzsa
  • egy bögre víz benne zöldségleveskockával
  • 100 dkg tofu
  • bors, szójaszósz, olívaolaj, só, zsemlemorzsa, provancei fűszerkeverék
  • Apróra vágva:
  • 1/2 bögre bazsalikom
  • 1/2 bögre petrezselyem
  • 2 zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 3 fokhagyma (paszírozva)
A hagymákat és a zellert kevés olajon gyorsan üvegesre pároltam. A tofut apróra törve ment a turmixgépbe, ráöntöttem a zöldségleves alapot, fűszereket és egy kis olajat. Az egészet összekeverjük a rizzsel, hagymával, bazsalikommal és petrezselyemmel, és kis golyókat formázunk belőle. Beleforgatom zsemlemorzsába, és megy a sütőbe 20 percre 180 fokon.
Tipp: A fasírtkák egyben maradásának a titka, hogy a rizs jól megfőtt, ez ragacsosan összetartja. Ha nem találod elég jónak az állagát üss bele egy tojást.

Friss vegyes salátával, fokhagymás öntettel tálalom, paradicsomos pestoba lehet mártogatni, nagyon finom vele. Igazi félgyors vacsora hétköznap estékre. Enjoy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése