Az eredeti receptet kedvenc sarki kávézómban az új könyvben találtam, vmi olyasmi a címe hogy Ízek, fűszerek. Nagyon tuti dolgokkal van tele, lopom ki a barista jegyzetfüzetén folyamatosan. Ez az első recept némileg át lett variálva a szezonnak meg a kedvemnek megfelelően, enjoy.
Hozzávalók:
- 450g spagetti
- 150g ruccola
- 8 szelet pármai sonka
- 150g fetasajt
- 3ek kapribogyó
- 2ek szárított chilli
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 lime
- olívaolaj, bors
A lime héját, a chillivel, kapribogyóval, fokhagymával kevés olívaolajon átforrósítom, majd hozzáadom a csíkokra vágott sonkát, és 2 percig együtt főzöm. Közben felrakom a spagettit főni. Amikor kész a kettőt összekeverem, és egy picit együtt pirítom hogy átvegye az ízét, közben folyamatosan keverni kell, mert leég. Mehet rá az apróra vágott ruccola és a lime-ok leve. Tálba merem, a tetejére fetát morzsolok, és lelocsolom az olajjal amiben a fűszeres sonka sült. A tetejére színes borsot török. Igazi hipergyors, de finom kaja. Én egy anyámtól származó francia sauvignon blancot ittam hozzá, de savas volt, próbálkozzatok vmi könnyebbel szerintem, és úgy tuti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése